1196064.jpg

Nyt siirryin sitten minäkin vihdoin ja viimein digiaikaan, eli tuli hankittua halppiskaapeliboksi. Ajattelin ensin että vain yksi nyt, toinen sitten helmikuun lopulla, mutta sitten alkoikin huuto neitilästä: MTV lopettaa/lopetti analogiset lähetyksensä vuoden lopussa! Ja eihän teinineiti voi ilman musiikkikanavaa elää.

Siispä sitten perusboksi kummallekin, kalliimpaa en edes ajatellut koska minulla on  tallentava dvd-laite. (Ihanat leffat ja sarjat kun on saatava levylle ja hyllyyn.)

Boksin asennus sujui ongelmitta, dvdeen liittäminen ei. Niinpä ensimmäinen Heroes-nauhoitus jds (jälkeen digiaikaan siirtymisen) sujui vaihtelemalla scarttijohtojen paikkoja. Ja sitähän ei moni laite kovin kauaa kestä.

Mitään en piuhoista ymmärrä mutta pakko oli kokeilla, ja varsinaista extremeseikkailua siitä tulikin. Piuhat oli moneen kertaan solmussa (kuten kuvasta näkyy), kunnes hoksasin manuaalien lukemisen sijasta googlettaa "digiboksi ja tallentava dvd".

Ohje löytyi heti: Digistä scart dvd:n kakkoseen, dvd:n ykkösestä scart telkkuun, antenni digiin, RF out dvd:stä telkun antennipaikkaan.

Piti hetken pohtia tuota mutta toimii, ihme kyllä. Tosin nyt digiä pitää katsoa dvd:een kautta ja kaikki ihmiset on ylilaihoja ja -pitkiä ruudussa. Helpointa olisi kuulemma hankkia scart-jakaja. Silloin saisi VHS:nkin tuohon samaan soppaan. Pistetään harkintaan...

Mutta voi vitsi, miten olen ylpeä siitä että onnistuin lopulta nuo johdot saamaan oikein! Ja ps. huom! Tuossa kuvassa ne on ihan väärin vielä...