729631.jpg

Aloitettiin kesäloma(ni) neidin kanssa Särkänniemessä. Siellä on yksi laite ylitse muiden: Tornado. Päätin etten mene siihen, mutta jyminä ja kiljunta oli liian houkuttelevaa ja taas huomasin istuvani siinä rakkineessa, ihan kuin viime vuonnakin.

Huvipuistolaitteet aiheuttavat riippuvuutta. Omien pelkojensa voittaminen jonossa seistessä, äkillinen adrenaliinijymäys laitteen pyöriessä, kirkuminen ja jälkikäteen esiintyvä polvien heikotus sekä käsien tärinä. Ja heti koettava sama uudestaan, kolme kertaa. Ja vielä kerran.

Eikö tämä nyt jo täytä vaarallisen / riippuvuutta aiheuttavan määritelmät? Tähän täytyy varmaan tehdä joku laki, niin kuin alkoholilaki, ravintolalaki ja tupakkalaki. Tai ainakin laitteen kylkeen pitääpakko saada tarra: Laite aiheuttaa pelkotiloja, sydämentykytystä ja tärinää. Tai: Ota yhteys huvipuistolääkäriin, jos haluat apua jonottamisessa.

Todettiin neidin kanssa, että vauhti on hurjin toiseksi viimeisessä penkkirivissä. Etupenkkiin en uskaltanut, vielä. Toivottavasti lakimuutos addiktoiviin laitteisiin tehdään vuoden sisällä, tai olen ensi kesänä etupenkissä...

729635.jpg

Tässä vielä yksi kaunis kuva, tuohon en mennyt, nousee liian korkealle.