Tänään tuli toinen osa BBC:n uudesta tv-sarjasta Kotiopettajattaren romaani.  Olen ihan koukussa. Ihanaa brittiläistä pienieleistä näyttelijäntyötä, romaanille uskollista mutta ei liian pitkittelevää. BBC tekee laatusarjoja.

Ihaninta kai oli että teinityttöni halusi katsoa myös tämän toisen osan, ja piti siitä. Levytin tämän dvdeelle ja sovimme että otetaan ne kaksi vielä tulevaakin. Eka jakso puuttuu mutta ei haittaa.

Tyttö innostui niin että patisti minut Huuto.nettiin kun kuuli ettei kyseistä kirjaa löydy hyllystä. No, netistähän se löytyi, katsotaan löytääkö tänne asti ekalla huudolla.

Samalla piti huutaa netistä myös Humiseva harju kun kerran innostuin Bronten sisarusten teoksia kehumaan tyttärelle. Siinä ei kylläkään ole onnellinen loppu, vaikuttava teos muuten.

Joku tyttäreni kysymä kirja sentään hyllystä löytyi, Jane Austinin Ylpeys ja ennakkoluulo. Se lähti nyt luettavaksi naapurihuoneeseen
.
Ehkä tuollainen romanttinen, vaivihkainen viaton  flirttailu  vetoaa edelleen nuoren tytön maailmaan. Vastakohtana median vyöryttämälle kuvalle pikasuhteista ja sekoilusta ála Britney ja kumppanit.

Aiomme katsoa seuraavankin osan - ja lukea kirjan - molemmat.  Humisevasta harjusta sitten ihan erikseen, siitä on tehty myös ihana leffaversio.