Sopivien kenkien löytäminen on minulle aina aina  yhtä vaikeaa. Olen yrittänyt helpottaa asiaa nettailemalla kauppojen kenkävalikoimia, niin nytkin, ja tiesin jo mihin kauppaan suunnistan. Halusin korkeakorkoiset (ei piikki) mustat nahkanilkkurit ja niitähän on kaupat pullollaan. Mutta ongelma ei olekaan siinä, vaan jaloissani. Olen päästä nilkkoihin ihan nainen, sitten on miehen kaviot, isot ja leveät. Siinä on geenisopan keittäjälle tullut virhe, tai sitten se on käytännön pila.

No, tällä kertaa kävi niin uskomattomasti että ensimmäiset kokeilemani kengät sopi jalkaan, tuntui hyvältä ja näytti kivalta. Vai näyttikö sittenkään? Kauppa oli täynnä minun kokoani olevia kenkiä, joten pitihän nekin testata. Nättejä olivat, mutta jalkaan ei istuneet, yksikään pari. Ei kun viereiseen isoon kauppakeskukseen. Siellä oli aika helppoa, löytyi nimittäin tasan kaksi paria kenkiä nroa 41. Meinasin jo väsymyksissäni (aikaa oli kulunut siihen mennessä kolme tuntia) ostaa toiset niistä, piikkikorolliset mutta mahtuivat jalkaan!

Onneksi tuli järki käteen (jalat oli jo niin väsyneet että niiltä ei kannattanut kysyä mitään), ja istahdin kahville pohtimaan että mikäs niissä ensimmäisissä kengissä oikein olikaan vikana. Ai niin, että voiko hameen kanssa käyttää sellaisia "lörppönilkkureita", eli kun varsi ei ole ihan nilkassa kiinni. En oo ennen ja silleen...

Neiti sattui pörräämään kavereineen juuri samaan aikaan keskustassa, joten soitin sen makutuomariksi. Olisin soittanut äidille mutta kun se asuu toisessa kaupungissa, eli näin sitä nelikymppisenä (melkein)... Joo, treffit siis neidn kanssa sen ensimmäisen kenkäkaupan eteen, kirjakauppaan (venäjän oppikirja) ja taas kauppakeskuksesta toiseen voihkivin jaloin.

Neiti tuli, näki ja kommentoi (ja katsoi äitiään kuin ihan hölmöä).
- Noihan on hienot, oikeesti, mikset osta niitä?
Ja olihan ne, oikeesti. Olivat vielä juuri ne, joita olin netissä katsellut. Minkä ihmeen takia en ostanut niitä heti, olisin säästynyt neljän tunnin vaeltelulta ympäriämpäri kauppoja?  Viime kerralla taisi käydä samoin, jalat uupuneena palasin ensimmäisten luo. Eli onko se kenkien löytäminen sittenkään vaikeaa, vai...

- Hei, venaa, tuoll on kivoi lenkkareita.
Makutuomareilla on hintansa... Kaupan päälle tuli hyvä mieli molemmille.