Ulkona tuoksuu kevät. Pitäisi olla kynnenaluset mullassa, laittaa ravinnepuikot kukkaraasuille ja kylvää auringonkukansiemenet. Mutta kun kesä pölähti mieleen, saaristo ja telttailu.

464715.jpg

Ollaan kahtena kesänä oltu tytön kanssa telttailemassa ulkosaaristossa, Nötössä. Upea, upea ihana paikka iik. Laiva sinne lähtee Pärnäisistä, edelliskesänä lähti Turustakin. Matka pitää olla hyvin suunniteltu, sillä yhteysalus kulkee vain kerran päivässä reittiä Pärnäinen - Nötö - Aspö - Jurmo - Utö. Paitsi keskiviikkoisin.

Nötön laivarannassa on pieni herttainen kesäkauppa, kaikkea ei siis tarvitse kantaa mukanaan. Paitsi teltta, makuualustat ja -pussit, vaatteet ja kaikenlaista ja keittovälineet tietenkin.

464701.jpg

Hankin trangian, voi miten sillä on ihanaa kokkailla. Onhan siellä keittokatos, puilla lämpiävä.

Mainitsinko jo, että matkaa kaupalta leirintäalueelle on n. kilometrin verran. Ei se enää ole virallinen leirintäalue, jonkun pursiseuran vuokraama, mutta teltan saa laittaa, vesipiste ja puuceet löytyy ja saari-isäntä lämmittää saunan joka ilta, 5 e tunti.

464704.jpg

Päivän kulku meni suurin piirtein aina jotenkin näin: aamukahvit ja pussipuurot juotiin / syötiin viereisellä rantakalliolla, otettiin aurinkoa, uitiin ja makoiltiin. Sitten "kylille", eli kauppaan. Matkalla on ihana vanha puukirkko 1700-luvulta, sitä piti pysähtyä ihastelemaan. 

Keskustassa on myös vanha mylly, kahvila entisessä kyläkoulussa ja bed and breakfast -tyylinen pensionaatti, josta saa kalakeittoa vitosella koko kattilallisen. 

464722.jpg

Kauppakäynnin jälkeen takaisin ja ruoanlaittoon ja saunaan. Iltalorvailua ja nukkumaan. Ja aamulla sama uusiksi. Ihanaa.

Edelliskesänä teimme reissun Utöseen, yövyimme yhteysaluksella. 464733.jpg

Utössä ollaan aika kaukana, viimeisellä rannalla...

Nykyisessä aluksessaei ole hyttejä. Päiväretken voi kyllä tehdä vaikka Jurmoon, lintubongarien paratiisiin. 

Nötössä on upean rauhallista. Viime kesänä tosin, vähän ennen kuin lähdimme keittokatoksen viereen asettui kolme perhettä jättiarmeijatelttansa ja miljoonan lapsensa kanssa. Onneksi päästiin alta pois...;)

464737.jpg

Voih, tahtoo Nötöön taas! Neitikin sanoi tulevansa ensi kesänä. Pitänee ottaa pikkuteltta mukaan, jos se ottaa kaverin mukaansa.

Tulipa pitkä vuodatus... Utöstä jossain vaiheessa vielä lisää...