Hui, mikä kirja, olen ihan koukussa. Kiire tulee lukea loppuun, pitää palauttaa kirjastoon muutaman päivän päästä, ei voi uusia koska on kovasti varattu teos.

Olen nyt pari päivää lukenut kirjaa oikein urakalla, tänään oli vapaapäivä, istuin pihalla lukemassa.

300 ensimmäistä sivua voisi oikeastaan hypätä yli, ovat filosofista höpinää pöpinää, ajatuksen virtaa. Tai ehkä ei sittenkään, Econ maailmaan kun pääsee sisään sekin kiehtoo. Välillä oli ongelmia kun olin vähällä nukahtaa parinkymmenen sivun välein.

Nyt ollaan päästy asiaan ja eteenpäin mennään hurjaa vauhtia, lopettaa ei malttaisi millään. Econ idea on huikea, kerron pienen pätkän missä mennään.

Kolme ystävystä, temppeliherran ritareista kiinnostunut filosofian opiskelija, kirjankustantaja ja hänen kollegansa päättävät julkaista teossarjan maailmanhistorian salaliitoista ja mysteereistä. Kustantamoon tulvii käsikirjoituksia jos jonkinlaisia.

Kolmikko saa absurdin idean poimia käsikirjoituksista lauseita ja syöttää ne tietokoneelle. Tuloksena on päällisin puolin järjettömältä näyttävä teksti, josta kaverukset kehittelevät koko maailmanhistorian kattavan salaliittoteorian, keskipisteessä tietenkin temppeliherrat. Mukaan on ujutettu niin egyptiläiset ja keltit kuin Graalin taru ja Ruusu-Ristin ritarit. Ja suuren Suunnitelman ratkaisu löytyy Foucaultin heilurin avulla... Auts, pakko mennä jatkamaan lukemista, kohta. Kerron myöhemmin lisää.