742446.jpg

Ei onneksi meidän teltasta, mutta viereisestä mökistä. On se niin ihanaa, että kaupunkilaisteinit lähtevät telttailemaan ja ovat innostuneita leirielämästä. Aika harva enää nykypäivinä telttailee, minuakin katsottiin respassa aika hitaasti kun kirjasin sisään teltan, naisihmisen ja kaksi teiniä.
Hulluja kun ovat täällä huvikseen, tytötkin on ihan liian vanhoja Muumimaailmaan...

742447.jpg

Suurin osa campingalueella yöpyvistä oli caravaanareita tai asuntoautolla kulkevia, mökkejä oli myös ja me mökkien välissä.

Telttailun kuvittelisi olevan edullista mutta kissanpissit, 12 e paikka + 4 e aik + 2 e lapsi / vrk. Ja siihen hintaan ei edes kuuluneet polttopuut grillikatoksella. Siinä onkin nälkäisellä ihmettelemistä kun kymmenen jälkeen illalla näkee grillauspaikalla ilmoituksen:

742445.jpg

Vastaanotossa ei ollut lippusen lappusta asiasta, ei edes hinnastoa puupinolle. Onneksi paikalla oli isohko seurue, jonka hiilloksille voitiin eineemme laskea. Seuraavana iltana olin kaukaa viisas ja otin mukaani tyhjän mökin (sen lattiattoman) kuistille unohtuneesta kertisgrillistä hiilet (käyttämättömät). Ja sytykkeeksi grillikatoksen roskiksista pahvilautasia. Mitä ihmettä ne muuten siellä tekivät ylipäätään?  Dyykkasin samaisesta roskiksesta myös mm. ison kokispullon ja muutaman peltitölkin. Onko jätteiden lajittelu noin vieras käsite? Mietiskelin ulkosaaristossa sijaitsevaa telttailuparatiisiani, jossa ei ole keittokatoksia ja kaikki roskat on tuotava mukanaan mantereelle.


Viime kesänä hankkimani Trangia-retkikeitin oli ihan pakko myös testata, paisteltiin teinineitien kanssa lettuja siinä tyhjän mökin kuistilla. Neidin ystävä oli ensimmäistä kertaa elämässään telttailemassa, campingalue vessoineen, suihkuineen ja keittokatoksineen oli varmasti pehmeä lasku leirielämään.

Minusta siellä oli ihan liikaa ihmisiä, liikaa meteliä, liikaa rahanahneutta. Retkivarusteet piti kuitenkin testata "turvallisessa ympäristössä" ennen kuin lähdetään pitkälle reissulle. Ja hyvä olikin. Ensimmäisenä aamuna herättiin kaatosateeseen, toisena auringon paahteeseen (teltan paikkaa kun ei voinut mielensä mukaan siellä autojen  keskellä valita). Muistuipa mieleen muutama tarpeellinen tavara.


Hyvä fiilis oli kuitenkin kaikilla.

742444.jpg

Onkohan muuten muillakin leirintäalueilla tuo käytäntö, että grillipuut pitää ostaa respasta? En ole ennen tuollaiseen törmännyt. Kokemuksia?