Emot ei oo mitään äitejä... suom.huom. eikä fruittikset hedelmiä tai... No, joo.

Nuo on kaikki nuorison termejä. joilla ne luonnehtii toisiaan (harvoin itseään). Juttu lähti liikkelle kun kuulin että tämän kuun lopussa ilmestyy kirja pissiksistä.  Kysyin neidiltä mitä ne on, ja sieltähän tuli kommenttia.

Tähän väliin hiukan virallisia termin selityksiä Wikipediasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pissis
Pissis eli pissaliisa tai pojista pissalasse on nimitys, jota käytetään yleensä ”massatyyliin” pukeutuvista, runsaasti alkoholia käyttävistä, kiroilevista teini-ikäisistä, erityisesti tytöistä. Esimerkiksi kireisiin stringeihin, paljastaviin farkkuihin, vaaleanpunaiseen toppiin ja korkokenkiin pukeutunutta tyttöä.

Neiti nimitti niitä kyllä lissuiksi, näin se tieto vanhenee nopeasti. Teinineidin määritelmä on tämä (vaatetuksesta puhuttiin erikseen, en nyt ihan muista miten se meni).

No niil on hirveet meikit,  fruittari poikakaverit joitten kans ne seurustelee ja ei seurustele ja seurustelee taas ja  haukkuu kavereitaa selän takana.

Parhain tuntomerkki on, että joka toinen sana on v-sana. Onhan se toisaalta taitolaji käyttää sitä sanaa sekä adjektiivina, substantiivina että verbinä. Samassa lauseessa.

Löysin jostain esimerkkilauseen lissujen kielenkäytöstä, se menee näin:
siis niinku oigeesti iha vitu joo perseest kelaa hey daa
Kysyin neidiltä voisko se sanoo mulle ton ääneen kun en oo itse koskaan tollasta kuullu, se osas sen niin hyvin että pyysin sanomaan sen nauhalle. Mun piti tosin mennä toiseen huoneeseen nauhotuksen ajaksi jotta neiti ei repee (naurusta siis).

Anyway, tuo käsittämätön lause on kuunneltavissa livenä (tosin näyteltynä) täällä: http://www.freewebs.com/igraine4u/index.htm

Niin tuo lissu-kirja, josta olen muutaman otteen nähnyt taitaa olla aikuisen kirjoittama. Ei se ainakaan vakuuttanut asiantuntijaa, neitiä jonka yksi parhaista ystävistä - homo kaveripoika -  on "pissistä esittävä wanna be -fruttis". Ja jolle ei kuulemma olisi kannattut näyttää leffoja Mean Girls tai White Chicks, koska se ottaa niistä vaikutteita. Hankin sen kirjan ja kyselen neidin mielipiteitä. Lissuilta on turha kysellä, näin kuulin.

Ja otan vielä selvää noistaa fruittiksista ja muista... Hauskaa kun noiden teinien kanssa oppii aina uutta.