Naapurustossa asuu kolme kissaa, Vauhtimato, Kirjava ja Karvinen. Oikeita nimiään he eivät ole suostuneet kertomaan, mutta näillä heidät tunnetaan.

Vauhtimato on nuorin, valkoinen ja ruskea. Se vaanii useimmiten portaiden alla odottamassa, että joku avaa oven rappuun. Ja Viiuuh! tekee syöksyn perässä. Lieneekö jäänyt päiväksi vahingossa porstuaan, koska nykyisin se sisälle päästyään juoksee portaat ylös, portaat alas, ja livahtaa takaisin ulos. Naapuri tuli kerran ovella vastaan Vauhtimato kourassaan (juuri niin, kourassaan, se on aika pieni vielä). Voi sitä kiemurtelua, kissa oli pelkkää ässän muotoista etu- ja takatassua. Pihapiirin villikko, kakara-Vauhtimato.

Kirjava asuu talon päädyssä. Hänen lempivahtipaikkojaan on portaalla postilaatikkojen vieressä. Normaalisti Hänen Kissuutensa kohauttaa vain arvokkaasti kolmatta viiksikarvaansa oikealta jonkun tullessa paikalle. Karvanlähtöaikaan, tai kuka heistä tietää, hän vaaatii rapsutuksia. Vaikka sitten hyppäämällä pihalla istuskelevan viattoman naapurin syliin. Kissa-allergiat - pöh - mitä ne on?

Karvinen on pihapiirin uusi tulokas, aidan takaa. Hän on näyttäytynyt meille kahdesti, kerran istuskelemalla keskellä pihaa, toisen kerran kuistin kaiteella. Valtava, oranssi häntä hyvin esillä. Eiköhän tässä pärjäillä, tervetuloa joukkoon vaan. Toivottavasti alapihan koirat ovat samaa mieltä, lähinnä se ihana lapinpenikka...